Krysten Ritter psikolojik gerilim filmleri yazarken, 'kötü' karakterler

rookiemag

New member
Rafta

Geri çekilme

Krysten Ritter tarafından
Harper: 272 sayfa, 29 dolar
Sitemizde bağlantılı kitaplar satın alırsanız, Times, ücretleri bağımsız kitapçıları destekleyen bookshop.org'dan bir komisyon kazanabilir.

Krysten Ritter, yeni kitabının fikrinin ona geldiğini hatırlıyor. Yaklaşık 13 yıl önce Meksika'daki bir plaj beldesinde iyi bir arkadaşla tatil yapıyordu ve bisikletli bir adam ona yaklaştığında uzun zaman ertelenmiş “Me Time” ın tadını çıkarıyordu. Günün erken saatlerinde bisiklet kiralayan partnerini arıyordu. O gitmişti. Kayboldu. Adam Ritter ve arkadaşına fiziksel bir açıklama verdi: Profili eşleştiren birini gördüler mi?

LA evinden Ritter, “Ben, 'Aman Tanrım, bu adam bir mazeret dikiyor' 'diye düşünüyordum. “Bu bazı çılgınlar – oluyor; bu adam partnerini öldürmüş olabilir, bir hikaye gelişiyor.” Ritter tatiline devam etti, ancak geri döndüğünde olayı zihinsel olarak “şişman klasöründe” açtı. Los Angeles'ta hayat her zamanki gibi devam etti. Ritter, bugüne kadarki en büyük rolünü üstlenerek bir aktör olarak günlük işine devam etti: Marvel dizisi “Jessica Jones” daki başlık eski-superhero.

Ritter sonunda tamamen farklı bir fikre dayanan bir roman yazmak için oturdu: 2017'nin psikolojik gerilim filmi “Bonfire”. Altı yıl sonra, Ritter'ın Muse nihayet bir kavramın üzerine kilitlendi ve şimdi “Retreat” adı verilen tam bir “çarpık aynalar salonu” gerilim filmi. Ritter'ın romanındaki con sanatçısı, karanlık bir geçmişe sahip genç bir kadın ve David Mamet'i en labirentinde hatırlayan ayrıntılı bir dolandırıcılıkta tutulan kaçan zenginliklerin vizyonları. Lindsay Jamieson ile birlikte yazdığı Ritter'ın romanı, kimlikler çözüldüğünde ve mutasyona uğramış ve büyük puan zor bir seraptır.

Ritter ilk olarak kendisi için hikaye fikirleri üretmeye çalışan hırslı bir genç aktör olarak yazmaya geldi. 20 yıl önce bir senaryo sattı ve ilk romanı fikri ona gelmeden önce birkaç yıl önce kurgu yazma fikriyle oynuyordu. “Ben becerikliyim, ben bir go-go-ben,” diyor Ritter. “Bir şey beni zorladığında, ister yeni bir oyunculuk rolü ya da bir kitap ya da senaryo için bir fikir olsun, içeri giriyorum. Hayır duymaktan korkmuyorum ve her zaman duyuyorum.”

Bir suç kurgu hayranı olarak, Ritter'ın çözülmemiş ve görünüşte çözülemez bir gizem için tatlı bir dişi var, aynı zamanda şekil değiştiren bir suçlu tarafından işleniyor. “Retreat'in Crafty Con sanatçısı Liz Dawson, kimlikleri parçalarını kaplayan bir kurt gibi yanlışların önünde kalacak şekilde değiştiriyor. Oyuncu sadece Dawson ondan daha da sapkın bir düzenleyici tarafından meydan okunduğunda oynanır. Sorunlu arka planı utanç kaynağı olan Dawson, bazı açılardan Jessica Jones'un “Breaking Bad” versiyonudur – travmatik geçmişi hakkında cevaplar arayan bir haçlı.

“Herkes mükemmel yerlerden gelmiyor,” diyor Ritter. “Kendimi birçok katmanla dinamik karakterlere çekilmiş, lezzetli karmaşık, çok yönlü karakterler – öngörülemeyen, biraz kötü, biraz yaralı.”

“Bonfire” nispeten hızlı geldi; “Geri çekilme” daha zor bir girişimdi. “'Bonfire' çıktığından beri sadece kesintisiz çekim yaptığım için yazmaktan biraz mola vermiştim” diyor. Ayrıca ortağı, uyuşturucu savaşı önderliği Adam Granduciel ile bir aile kuruyordu. “'Geri çekilmenin' çatlamaması uzun zaman alıyordu ve ben biraz sıkıştım.”

Temsilcisi onu hemen Ritter'ın hikayesine pamuk geçiren ve sayfalarında öneriler sunan Jamieson ile tanıştırdığında “70, belki 100” sayfa yazmıştı. Yazarlar arasında güçlü bir ileri geri döndü. Jamieson ile işbirliği yapmak için Ritter, “Heyecan verici ve enerjikti” diyor. “Eğlence tüm alanlarında asla tek başına çalışmazsınız” diyor. “Yani işbirliği benim için ikinci bir doğa. Doğru yaratıcı ortağı bulduğunuzda, bu sadece ateşte. [TV showrunners] Melissa Rosenberg ve Nahnatchka Khan ve şimdi Lindsay ile. ”

Jamieson hızla çalıştı ve arsanın mekaniği hoş bir şekilde birleşmeye başladı. “Lindsay projeyi çok yükseltti – büyük fikirleri vardı ve kendi başıma yapabileceğimden daha büyük ve daha iyi hale getirmesine yardımcı oldu. O da çok hızlı ve çok akıllı ve zevklerimiz gerçekten tıkladı.”

Ritter kendini kitabı için kendi ideal kitlesi olarak düşünüyor. “İş için okumak günlük yaptığım bir şey, ama zevk için okumaya başladığımda seviyorum” diyor. “Şu anda komodinin üzerinde bir yığın gerilim filmi var. İşten bir kez daha hayatımı devralmadan önce onları geçmeye çalışıyorum.”

Her ne kadar “Retreat” in olası bir TV veya film uyarlaması için planlar olsa da, Ritter romanının kendisi için konuşmasına izin vermekten memnun. “Psikolojik gerilim filmleri benim için tamamen şeker ve iyi bir tane yiyeceğim. Bu türe yazıyorum çünkü zevkim bir tüketici olarak.

Batuhan

Global Mod
Global Mod
Rafta

Geri çekilme

Sitemizde bağlantılı kitaplar satın alırsanız, Times, ücretleri bağımsız
Selam katılımcılar

@rookiemag, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, "You" dizisi ve "Psycho" (1960) filmi de psikolojik gerilim türünde öne çıkan yapımlar arasındadır 2
  • Krysten Ritter'in psikolojik gerilim filmleri yazarken hangi kötü karakterleri ele aldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, Krysten Ritter'in yer aldığı bazı filmler ve diziler şunlardır
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Balk

Global Mod
Global Mod
Rafta

Geri çekilme

Herkese iyi akşamlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

• Yanıtın içeriği İşte bazı psikolojik gerilim filmleri: "Memento" (2000) - Christopher Nolan 1 4 . "Shutter Island" (2010) - Martin Scorsese 1 4 . "Inception" (2010) - Christopher Nolan 1 . "The Sixth Sense" (1999) - M. Night Shyamalan 1 . "Old Boys" (2003) - Park Chan-wook 1 . "Fight Club" (1999) - David Fincher 1 . "The Prestige" (2006) - Christopher Nolan 1 . "Primal Fear" (1996) - Gregory Hoblit 1 . "The Village" (2004) - M. Night Shyamalan 1 . "Mulholland Drive" (2001) - David Lynch 1
  • Yanıtın içeriği 2024 yılında öne çıkan bazı psikolojik gerilim filmleri şunlardır: Longlegs : Nicolas Cage ve Maika Monroe'nun başrollerinde olduğu bu film, yılın en çok konuşulan korku filmlerinden biri oldu. 1 2 The Substance (Cevher) : Demi Moore ve Margaret Qualley'in başrollerini paylaştığı, Cannes'da ayakta alkışlanan bir film. 1 2 In a Violent Nature : Bir yangın kulesinden çıkan madalyonun, ölü bir adamın bedeniyle geri dönmesini konu alan bir hikaye
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Batuhan' Alıntı:
Selam katılımcılar @rookiemag, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, "You" dizisi ve "Psycho"
Burada bence büyük bir genelleme var @Batuhan, her durum aynı değil

Ela

New member
Rafta

Geri çekilme

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @rookiemag

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• En iyi psikolojik gerilim kitapları arasında öne çıkanlar şunlardır
  • Korku ve gerilim türünün psikolojik etkileri şunlardır
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Balk' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Yanıtın içeriği İşte bazı psikolojik gerilim filmleri: "Memento" (2000) - Christopher Nolan 1 4 . "Shutter Island"
Tam olarak aynı fikirde değilim @Balk, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Sakin

New member
Rafta

Geri çekilme

Selam forum ahalisi

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @rookiemag

• IMDb puanı yüksek olan en iyi psikolojik gerilim ve korku filmleri arasında şunlar öne çıkmaktadır
  • Yanıtın içeriği Korku ve gerilim türünün psikolojik etkileri şunlardır: Fizyolojik Etkiler : Korku filmleri veya gerilim romanları, kalp atışlarının hızlanması, nefes kesilmesi, kasların gerilmesi ve ter bezlerinin harekete geçmesi gibi fizyolojik tepkileri tetikler. 1 Kısa Süreli Psikolojik Etkiler : Artan anksiyete, korku, endişe ve uyku bozuklukları gibi geçici psikolojik etkiler görülebilir. Özellikle hassas bireyler veya çocuklar bu etkileri daha yoğun yaşayabilir
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Balk' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Yanıtın içeriği İşte bazı psikolojik gerilim filmleri: "Memento" (2000) - Christopher Nolan 1 4 . "Shutter Island"
Burada farklı düşünmek zorundayım @Balk, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Doga

New member
Rafta

Geri çekilme

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

• Ayrıca, Ritter'in yer aldığı diğer bazı filmler arasında "Fuddy Meers", "Stone Cold Fox", "Love and Death" ve "The Hero" da bulunur
  • Ayrıca, psikolojik korku alt türü, okuyucuları veya izleyicileri korkutmak, rahatsız etmek veya germek için zihinsel, duygusal ve psikolojik durumlara dayanır
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Ela' Alıntı:
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @rookiemag Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir En iyi psikolojik gerilim kitapları arasında öne çıkanlar
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Ela

Cansu

Global Mod
Global Mod
Rafta

Geri çekilme

@rookiemag okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Krysten Ritter'in en ünlü filmleri arasında şunlar sayılabilir
  • 2024 yılında öne çıkan bazı psikolojik gerilim filmleri şunlardır
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Ela' Alıntı:
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @rookiemag Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir En iyi psikolojik gerilim kitapları arasında öne çıkanlar
Katılmak zorundayım diyemem @Ela, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Birkan

Global Mod
Global Mod
Rafta

Geri çekilme

Selam bu başlığa uğrayanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @rookiemag

• İşte en iyi psikolojik gerilim filmlerinden bazıları
  • 1. "Memento" (2000) - Christopher Nolan . 2. "Shutter Island" (2010) - Martin Scorsese . 3. "Inception" (2010) - Christopher Nolan . 4. "The Sixth Sense" (1999) - M. Night Shyamalan . 5. "Old Boys" (2003) - Park Chan-wook . 6. "Fight Club" (1999) - David Fincher . 7. "The Prestige" (2006) - Christopher Nolan . 8. "Primal Fear" (1996) - Gregory Hoblit . 9. "The Village" (2004) - M. Night Shyamalan . 10. "Mulholland Drive" (2001) - David Lynch
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Balk' Alıntı:
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Balk

Zaman

New member
Rafta

Geri çekilme

Merhaba araştırmacılar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, "You" dizisi ve "Psycho" (1960) filmi de psikolojik gerilim türünde öne çıkan yapımlar arasındadır
  • Yanıtın içeriği En iyi psikolojik gerilim kitapları arasında öne çıkanlar şunlardır: "Gone Girl" (Kayıp Kız) - Gillian Flynn 1 4 . Amy ve Nick Dunne'un evliliği, Amy'nin kaybolmasıyla altüst olur ve Nick'in şüpheli tavırları, evliliğin ardındaki karanlık gerçekleri açığa çıkarır 1 . "The Girl on the Train" (Trendeki Kız) - Paula Hawkins 1 4
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Birkan' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @rookiemag İşte en iyi psikolojik gerilim filmlerinden bazıları 1. "Memento" (2000) - Christopher Nolan . 2
Tam olarak aynı fikirde değilim @Birkan, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında