TJ Newman'ın 'En Kötü Durum Senaryosu' onun son sıcak romanı

rookiemag

New member
Rafta

En Kötü Durum Senaryosu

kaydeden TJ Newman
Küçük Kahverengi: 336 sayfa, 30 dolar

Sitemizde bağlantısı verilen kitapları satın alırsanız The Times, şu adresten komisyon kazanabilir: Bookshop.orgücretleri bağımsız kitapçıları destekleyen.

Hollywood'un en ateşli yeni aksiyon yazarı hiç de ahbap değil, erkeklerin egemen olduğu bir türün merkezinde yer alan TJ Newman. Ve bu onun ilk senaryosu; Jason Bateman, Matt Reeves, Neal Moritz ve Jerry Bruckheimer gibi büyük stüdyolar ve yapımcılar arasında Universal'ın kazandığı bir ihale savaşını teşvik eden, ulusal çok satan 2021 romanı “Falling”in uyarlaması.

Kayıt için:

9 Ağustos 2024 09:20Bu makalenin daha önceki bir versiyonu hatalı bir şekilde Hollywood alıcılarına “En Kötü Durum Senaryosu”nun sunulacağını belirtmişti.

Avid'le yaptığı iki kitaplık anlaşmanın parçası olan ikinci romanı “Boğulmak” da en çok satanlar arasındaydı. 2023 baharında yapımcılara gönderildiğinde, yayıncılar ve stüdyolar arasında bu sefer Nicole Kidman, Alfonso Cuarón, Damien Chazelle, Russo kardeşler, M. Night Shyamalan, Steven Spielberg ve diğerleri arasında başka bir teklif çılgınlığı yaşandı.

Newman, The Times'a şunları söylüyor: “Aldatılması en zor şey ekrana bakıp Damien Chazelle ve Nicole Kidman'ı görmek ve az önce adımı söylediklerini fark etmekti.” “Tüm kariyerim boyunca bana ilham veren ve yapmak istediğim sanatı şekillendiren bu sanatçıların benimle yazdığım bir şey hakkında konuştuklarını, onunla ilgilendiklerini ve nasıl yapacaklarına dair kendi yorumlarını ortaya koyduklarını duymak inanılmazdı. hikayeyi anlat.”

Müzakereleri yürüten Newman'ın temsilcisi ve Story Factory'nin kurucusu Shane Salerno şunları ekliyor: “Hepsi sevdiğiniz ve hayran olduğunuz filmleri yapan ve peşinde koşan dört veya beş alıcınız olduğunda bu gerçekten zor. Harika fikirleri olan harika yazarlarla evlenmeye çalışıyorum. Bizim için işe yarayan da buydu. Başkalarının gözden kaçırdığı insanları bulma konusunda şanslıydık: Don Winslow, Adrian McKinty, Meg Gardiner. Yetenekleri tespit etme konusunda gerçekten iyi olduğumuzu düşünüyorum. Ama bence bunların hepsi gerçekten tutkulu bir kitap sevgisinden geliyor.

Newman'ın yeni yayıncısı Little Brown'la birlikte çıkardığı ilk filmi “En Kötü Durum Senaryosu” Salı günü çıkıyor. Bu onun bir uçakta geçmeyen ilk kitabı, ancak ticari bir pilotun ölümcül bir kalp krizi geçirmesiyle başlıyor. Uçağın kırsal Minnesota'daki bir nükleer santrale çarptığını söylemek spoiler olmaz. Hikâyenin geri kalanı, kasabanın milyonlarca yaşamı tehlikeye sokan geniş çaplı bir nükleer erimeyi önleme çabalarıyla ilgilidir.

“TJ'in yeteneklerinden biri de kahramanlarının kendilerini yalnızca sıradan insanlar gibi hissetmeleri değil, aynı zamanda bir krize tepki vermeleri ve çoğu sıradan insanın yapacağı şekilde tepki vermeleri. Okuyucudan daha dikkat çekici hissetmiyorlar. Sonuç olarak, okuyucu onlarla daha kolay özdeşleşebilir ve korkularını hissedebilir” diyor “Boğulmak”ı Warner Bros. için Paul Greengrass'a uyarlayan senarist Steve Kloves. “'Boğulmak'ta uçağın içinde süper kahramanlar yok – sadece bunu çözmek zorunda olan sıradan insanlar, yoksa yok olacaklar.

Newman, 2019'dan bu yana, Simon & Schuster'ın bir bölümü olan Avid Reader Press ile iki kitaplık bir anlaşma, “Falling”in film hakları için başka bir anlaşma ve Little Brown ile iki kitaplık bir anlaşma da dahil olmak üzere çok sayıda yedi rakamlı anlaşmaya imza attı. Buna “Drowning” filminin film hakları için 3,3 milyon dolarlık paket anlaşmasını ve imza sırasında ödenen 1,5 milyon dolarlık yönetici yapımcı ücretini de ekleyin.

Newman, “Bir kasırga gibiydi,” diye iç çekiyor. “Birkaç yıldır bu işin içindeyiz ve geriye bakıp 'Ne oldu?' diye soruyorum. Hala tamamen gerçeküstü ve inanılmaz geliyor.”

Her şey 2019 yılında Salerno'nun asistanının hasta olduğunu söyleyerek postaları toplama işini ona bırakmasıyla başladı. İçinde “Düşmek” kitabının taslağını ve el yazısıyla yazılmış bir notu içeren manila bir zarf vardı.

Salerno, “Dikkatimi çeken, notanın ne kadar kendini beğenmiş olduğu, sahte kabadayılık olduğuydu” diyor. “Bu şimdiye kadar aldığımız tek istenmeyen el yazması.” O sırada materyali 41 ajanın aktardığından haberi yoktu. “Bir duyuru yaptık [the Associated Press] kitap hakkında. Üzerinde çok fazla vızıltı vardı. Daha sonra film satışına çıktık. Bu ideal bir durum çünkü herkesi şaşırtmayı ve bunu sunmayı başardık.”

Çok sayıda senaristten “Falling”in uyarlamalarını dinledikten sonra Salerno ve Newman, yazarın bunu kendisinin yazmasını tercih etti. Yazarlıkları arasında “Avatar: The Way of Water”, “Armageddon”, “Savages” ve yakında çıkacak üç “Avatar” devam filmi bulunan Salerno, “Her romancı senaristliğe geçiş yapamaz” diyor. “Farklı bir dil gibi. İnanılmaz derecede sinematik yazıyor. O kadar güçlü bir sinema aşığıydı ki, filmlerden o kadar anlıyordu ki ben de kendime güvenmiştim ve onlar da bunu başarabileceğimize inanıyorlardı.”

“Harry Potter” filmlerinden biri hariç tüm filmlerin yazarı olarak tanınan Kloves, aynı zamanda yönettiği “The Fabulous Baker Boys” ve kendisine Oscar kazandıran “Wonder Boys” gibi filmlerde karakter yazarlığına yöneliyor. adaylık. Newman'ın yazdıklarından ilham alan Newman, ilk felaket fotoğrafı olan “Boğulmak”a da benzer bir derinlik ve nüans getirmeyi umuyor.

“Aradığım şey, her karakterin arka planını biraz doldurabileceğim, kendilerini doğal olarak ortaya koyan anlar. TJ'nin sağladığı bir dizi ayakkabı düşüşü ve her düştüğünde gerçekçi hissettiriyor ki bu tür için her zaman doğru değil. Bazen bazı şeyler saçma bir şekilde oluyormuş gibi geliyor” diyor Kloves. “TJ bir şekilde olup bitenleri kaçınılmaz hissettirmenin bir yolunu buldu. Gerginliği sıkı tutuyor ama absürt hale gelmiş gibi de hissettirmiyor.”

Anlaşma yapma süreci “Falling” etrafında dönmeye başladığında Newman endişeyle telefonun başında bekleyen bir acemiydi. Ancak aynı şey 2023 baharında “Boğulmak” filminde de yaşandığında, Hollywood idollerinden bazıları arasında bir hafta süren ihale savaşı boyunca sohbetin içindeydi.

Salerno, “Birinin kitabı istediğini çünkü bu sıcak bir kitap mı yoksa kitabı gerçekten sevdiği ve ona inandığı için mi istediğini anlayabilirsiniz” diyor. “'Boğulma' durumunda teklifler ne kadar yüksek olursa olsun, en yüksek teklifi kabul etmedik. İkinci en yüksek teklifi aldık çünkü Warner Bros.'u düşündük. [was] en tutkulusu. Kelimenin tam anlamıyla kitabı satın alan yönetici ağlayarak aradı. Kitabın çok duygusal bir sonu var.”

Newman için bu kadar çok ikonla bir toplantıda bulunmak bile şaşırtıcıydı. “Hayatın beni nereye götürdüğünü merak ederek kafamı kaşıdım.”

Illinois Wesleyan Üniversitesi'nden müzikal tiyatro mezunu, Broadway'de kariyer yapmak için memleketi Phoenix'ten New York'a taşındı. Sadece hayal kırıklığıyla karşılaştı ve eve daha alçakgönüllü ama daha az kararlı olarak döndü. Orada yerel kitapçıda Change Hands'de çalıştı ve kısa süre sonra annesi ve kız kardeşinin izinden giderek Los Angeles-New York rotasında Virgin America'nın uçuş görevlisi oldu.

“Düşmek”i yazmasının öyküsü bir efsane; kırmızı gözlerle, iPad'iyle ve ara sıra kokteyl peçetelerine notlar alarak, bir pilotun ailesi rehin alındığında ve pilotun düşmesi emredildiğinde kaçırılan ticari bir jet hakkında bir kitap karalayarak. uçak.

Salerno, “Onun hayatı gerçekten ilginç olaylar dizisi; çünkü o zarfı açmasaydım her şey bu şekilde olmayacaktı” diyor. “Bir senarist harika bir sunum yapmış olsaydı, TJ filmi yazmak için devreye girmezdi.”

“En Kötü Senaryo”nun yayınlanmasının ardından, film haklarını açık artırmaya çıkarmak yerine o ve Salerno, kitabın paketlenmesinde uygulamalı bir rol üstleniyorlar. Ancak hayatının çoğunu kazançlı olmayan kariyer peşinde koşarak geçiren Newman'ı motive eden şey para değil.

“İnsanların okuyup izleyeceği, etkileneceği ve eğleneceği kitaplar yazacağım ve filmler yapacağım, bu yüzden bunu yapıyorum” diyor. “Para inanılmaz ve çılgınca ama ben hâlâ bu olaylar başladığında yaşadığım tek yatak odalı, tek banyolu apartman dairesinde yaşıyorum.”