Onedrive Nasıl Tamamen Kapatılır ?

Balk

Global Mod
Global Mod
Onedrive Nasıl Tamamen Kapatılır?

Onedrive'i tamamen kapatmak isteyenler için adım adım bir rehber sunacağım. Onedrive, bulut depolama hizmeti sunan Microsoft'un bir ürünüdür ve bazen kullanıcılar bu hizmeti tamamen kapatmak isteyebilirler. İşte bu süreci adım adım anlatacağım.

1. Onedrive'i Kapatmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Onedrive'i kapatmadan önce, hesabınızda sakladığınız dosyaları ve verileri yedeklediğinizden emin olun. Çünkü Onedrive hesabınızı kapattığınızda, sakladığınız tüm veriler de silinecektir. Ayrıca, abonelik planınız varsa, aboneliğinizi iptal ettiğinizden ve hizmetten çıktığınızdan emin olun.

2. Onedrive'i Web Tarayıcısından Kapatma

Onedrive hesabınızı web tarayıcısından kapatmak oldukça basittir. İlk olarak, bir web tarayıcısı açın ve onedrive.live.com adresine gidin. Ardından, sağ üst köşede bulunan hesap simgesine tıklayın ve açılan menüden "Ayarlar" seçeneğine gidin. "Ayarlar" sayfasında, "Hesap" bölümüne gidin ve "Onedrive'i kapat" seçeneğine tıklayın. Bu işlemi onayladıktan sonra, hesabınız kapatılacaktır.

3. Onedrive'i Windows 10 Üzerinden Kapatma

Windows 10 kullananlar için, Onedrive'i kapatmak biraz farklıdır. İlk olarak, görev çubuğunda bulunan Onedrive simgesine sağ tıklayın. Ardından, açılan menüden "Ayarlar" seçeneğine gidin. Ayarlar penceresinde, "Genel" sekmesine gidin ve "Onedrive'i kapat" seçeneğini bulun. Bu seçeneği işaretleyerek ve ardından "Tamam" düğmesine tıklayarak Onedrive'i kapatın.

4. Onedrive'i Mobil Cihazlardan Kapatma

Mobil cihazlardan Onedrive hesabını kapatmak da oldukça kolaydır. Onedrive uygulamasını açın ve hesabınıza giriş yapın. Ardından, ayarlar bölümüne gidin ve hesabı kapat seçeneğini bulun. Bu seçeneği işaretleyerek ve onayladıktan sonra, Onedrive hesabınızı kapatmış olacaksınız.

5. Onedrive'i Tamamen Kapatmanın Sonuçları

Onedrive hesabınızı tamamen kapattığınızda, sakladığınız tüm veriler ve dosyalar silinecektir. Bu nedenle, kapatmadan önce verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Ayrıca, Onedrive aboneliğiniz varsa, aboneliği iptal etmeyi de unutmayın. Aksi takdirde, hizmet ücreti almaya devam edebilir.

6. Sonuç

Onedrive'i tamamen kapatmak isteyenler için adım adım bir rehber sunduk. İster web tarayıcısı üzerinden, ister Windows 10 üzerinden veya mobil cihazlardan olsun, Onedrive'i kapatmak oldukça basittir. Ancak, kapatmadan önce verilerinizi yedeklemeyi ve aboneliği iptal etmeyi unutmayın.