Metallica'nın Kirk Hamkett'in fotoğraf kitabı nadir altı ipliklerini vurguluyor

rookiemag

New member
Metallica'nın Kirk Hammett için, metal grubunun devam eden M72 Dünya Turu için cephaneliğinde geri kalanının üstünde duran bir elektro gitar var. Bunu Excalibur olarak düşünüyor.

Bir zamanlar merhum Peter Green'in sahip olduğu 1959 Gibson Les Paul, Fleetwood Mac'in kurucu gitaristi ve John Mayall'ın Bluesbreakers'ın eski bir üyesi. Daha sonra Green'den Hammett'in en sevdiği ince Lizzy albümü “Black Rose” da çalan Gary Moore'a geçti.

Altın enstrüman şimdi Hammett'in geniş vintage ve özel yapım gitar koleksiyonunun bir parçası ve o şirkette bile “Greeny” lakaplı gitar özel. Metallica lider gitaristi genellikle YouTube'da Green, Moore ve diğerlerinin eski videolarını arıyor.

Hammett, “Bu gitar çok şey yaşadı ve çok acı çekti ve çok şarkı söyledi” diyor. “Sadece kendi kişisel yolumda devam etmeyi denemeliyim.”

Gitar şimdi Gibson Publishing'den 400 sayfalık bir sehpa kitabı olan Metallica gitaristinin enstrüman stokuna adanmış yeni bir kitapta önemli bir yere sahip. Heavy Metal oyuncusu, Gitar Tarihleri, Ross Heaturin'in canlı fotoğrafçılığıyla röportajları içeriyor.

Kitap tüm koleksiyonunun bir kataloğu değil, ancak bireysel enstrümanlara derinlemesine gidiyor. (“Greeny” e adanmış bölüm tek başına 40 sayfadır.) Hammett, kaç gitar sahibi olduğunu bilmediğini ve gerçekten bilmek istemediğini söylüyor.

Şimdi “72 Seasons” albümlerini desteklemek için Metallica ile yolda olan Hammett, bir gece birkaç gitar oynuyor, ancak dikkati genellikle “Greeny” de kalıyor. Her yerde onunla birlikte taşıdığı tek gitar – şovlardan, otel odasına, grubun uçağına.

“Onu yanımda taşıyorum, bu yüzden başına gelen her şeyden doğrudan sorumluyum” diyor. “Uyuduğum yerde, 'Greeny' genellikle 10 metre uzaklıktadır.”

Ayrıca denemek için gitarı diğer oyunculara teslim etmeyi de belirtti. Kitapta Greeny ile poz veren birkaç gitar kahramanı portresi: The Who'dan Pete Townshend, Pink Floyd'dan David Gilmour ve Zz Top's Billy Gibbons. Green'in eski grup arkadaşı davulcu Mick Fleetwood da gitarın çırpılmasında resmediliyor. Aerosmith şarkıcısı Steven Tyler da öyle.

Hepsi Londra Palladium'daki merhum Fleetwood Mac kurucu ortağına 2020 övgüsünün bir parçasıydı ve o gece Hammett, Green'in “Green Manalishi (İki Prong Crown ile)” üzerinde solo oynadı ve Metallica'nın Angüler Kaçak'tan çok farklı zarif bir blues melodisi akışını açtı. Daha sonra Fleetwood ayağa kalktı ve bağırdı, “Çivilendi!”

Hammett, Gibson Flying v Guitar ile, istediği özellikler tarafından kendisi için yaratılan bir “ölçüt” enstrümanı ile resmedildi.

(Ross Halfin)

Hammett bir keresinde gitarı bir konser sırasında birkaç şarkı için çalan Jack White'a verdi. Melvins gitaristi Buzz Osborne da bunu tuttu ve geçen yıl bir podcast'te, “Paranızı harcayabileceğiniz çok fazla aptalca şey var, ama bu … neredeyse kutsal kâse veya antlaşmanın arkını bulmak gibi.”

Yeni kitap Metallica web sitesinde, gibson.com'da ve Hammett'in kitap turunda, Columbus, Ohio'da yaklaşan görünümlerle mevcuttur; Philadelphia; Tampa, Fla.; ve Denver. 1996'nın “Load” albümünün Haziran ayında yeniden düzenlenmiş bir kutu seti ile grubu için başka bir yoğun dönemin bir parçası. Metallica ayrıca 5 Temmuz'da İngiltere'nin Birmingham kentinde son konseri için Black Sabbath'a katılacak.

Kitapta, oldukça hızlı bir şekilde fark edilir bir şey, bunların camın arkasında korunan müze parçaları olmamasıdır. Stüdyoda ve sahnede, birçok durumda farklı oyuncuların nesillerinden kullanım ve yıpranma yıpranmasını gösterirler. Birçoğu sürtünür ve çizilir, yontulmuş ve lekelenir. Hammett için böyle olmalı.

“Yardım edemem ama kullanamıyorum. İnsanların sen işlerken beyaz eldiven giymesi gerektiğini biliyorum. [collectible] Gitar: 'Kemerinizi çıkar, deri ceketini çıkar, fermuar yok.' Ben gibiyim 'Ha?'' Diyor Hammett, gülerek.

“Kelimenin tam anlamıyla, o gitarı kasadan çıkarıyorum, takıyorum, oynamaya başlıyorum. Gitarlarımla değerli değilim,” diye ekliyor, bozulma bir nick'in bozulma bir vintage enstrümanın yüzeyine anında binlerce dolara mal olabileceğini belirtti. “Bu tür bir düşünce ile ilgili bazı ciddi sorunlarım var. Sadece gitarları oynamak istiyorum ve eğer bir çizik veya yumru varsa, ne? Nane enstrümanlarına girmiyorum çünkü nane enstrümanları iyi gelmiyor. Ruhları yok, kardeşim.”

Hammett'e, Slash'ın gitarlarını belgeleyen bir ciltle başlayarak bir yayıncılık projesine başlayan Gibson Guitar Company tarafından bir kitap yapma konusunda yaklaşıldı. Her iki kitap için de metnin yazarı, Gibson'ın baş editörü Chris Vinnicombe'dir. “Greeny” ve diğer gitarlar için Hammett, bu nadir enstrümanların “kendisini velayet olarak görüyor” diyor.

Vinnicombe, “Nadirliği ve arkasındaki romantizmi seviyor” diyor. “Sadece bir sahiplik projesi gibi bir tür kutu çentik koleksiyonunu derlemeye çalıştığını sanmıyorum. Kovalamayı seviyor ve romantizmi ve hikayeleri seviyor.”

Hammett, 1957 Gibson Flying V prototip gitarıyla resmedildi.

(Ross Halfin)

Hammett, 2017'nin “It's Alive” koleksiyonundan korku filmi posterleri koleksiyonundan bir kitap yayınlamıştı. Korku ve bilimkurgu hatıraları ve film sahne toplama bağlılığı sadece gitarlardan ikinci ve bu ilgi alanları bazen örtüşüyor. 1930'ların klasik “Frankenstein”, “Mumya” ve “Beyaz Zombi” filmleri de dahil olmak üzere korku temalarına sahip birkaç özel esp gitar var. Ve şimdi 1948'de “Abbott ve Costello Meet Frankenstein” ında kullanılan bir Bela Lugosi Cape'i satın aldı, bu temayla da bir gitar planlıyor.

Sonra vintage sörf tahtası koleksiyonunun bir kitabı olacak. Bu kurullardan biri 1970 yılına dayanıyor ve okyanus dalgalarının ve uçan tabakların çizimleriyle dekore edilmiştir. Hammett'e gitar simgesi Maui'deyken Jimi Hendrix için yapıldığı söylendi, ancak onaylayamadı. “Yine de hala harika bir hikaye,” diyor gülerek.

“Koleksiyon” da metal gitarist, bireysel gitarların tarihine ve sesine derinlemesine giriyor. Bazen bir gitarın görünümü ses kadar önemlidir.

Hammet, “İlk bakışta bir aşktı, ilk bakışta aşktı.” Hammett, 14 yaşında bir gitarın ilk yüz yüze görüşünü hatırlıyor. Richmond, Kaliforniya'daki De Anza Lisesi'ndeki bazı büyük çocukların bazıları, portakal güneş patlaması ile parlayan bir Fender Stratokaster tutuyordu. “Bana bir sıcak çubuk gibi görünüyordu. Bir roket gibi görünüyordu. Üzerine gidip başka bir yere çıkabileceğiniz gibi görünüyordu.

“Benim için gitarlar her zaman onlar için gerçekten canlandırıcı bir kaliteye sahiplerdi. Benim için benim için gitarlar inanılmaz derecede havalı görünüyor. Gitarlar hakkında her şey – ahşap, parlak metal, dizeler, ses – seviyorum. Ben için en büyük Amerikan buluşu.”

Film müziğinin caz ve opera, salsa ve göstergelerin bir karışımı olma eğiliminde olduğu bir Bay Area evinde büyüdü. Ağabeyi bazen The Beatles veya Hendrix tarafından bir rekor kırdı. Ve Hammett yakında kardeşinin tenis raketiyle hava gitar çalıyordu.

Hammett nihayet 10 $ karşılığında işlem yaptığı düşük bütçeli Montgomery Ward modeli olan ilk elektro gitarını aldı. Ergenliğinin rock müziğinden ilham aldı: Kiss, Aerosmith, Led Zeppelin ve UFO. “Hepsini körükleyen şey bu,” diyor, “ve toplam işlevsiz bir çocukluk ve nereye döneceğini bilmemek, özellikle San Francisco'da büyümek için güvenli bir yere sahip olmayacak.

Lisede Mesh adlı bir rock üçlüsü başlattı, ancak Hammett ve arkadaşları zar zor oynayabiliyordu. “Duyduğunuz en komik hikayelerden bazıları ilk başladıklarında müzisyenler ve ne kadar berbat olduklarını ve grup isimlerinin ne kadar kötü oldukları” diyor.

Becerileri geliştikçe, San Francisco'daki ilk thrash metal dalgasında önemli bir oyuncu olacak olan Exodus adlı yeni bir grup kurdu. Sonunda bir Fender Stratocaster kopya gitarına taşındı. Ve işler daha ciddileştikçe, 1979'da Gibson Flying V satın almak için Burger King'deki işinden para biriktirdi, UFO'dan gitarist Michael Schenker örneğinden esinlenerek bir silah seçeneği. Akrepler ve kabul de Flying V'yi taşıdı. Kiss'ten Paul Stanley bir tane oynadı.

“Bu benim için bir oyun değiştiriciydi,” diyor şimdi ilk önemli gitarını alıyor ve model onun için önemli. Yeni kitabının ön ve arka kapaklarında uçan bir v tuttuğu gösterildi.

Hammett, Gibson 1959 Les Paul Standart Guitar ile Fabrika Black ile resmedildi.

(Ross Halfin)

Hammett, grubun ilk albümü “Kill 'Em All” i kaydetmeden hemen önce Metallica'ya katıldı. Gez, bu akıllıca ve bariz bir kariyer hareketiydi, ama o zamanlar Exodus, Körfez Bölgesi'nde takip eden bir genç gruptu. Yine de, Hammett Metallica'dan beklenmedik bir çağrı aldığında Exodus bir çıkmazdı. Rochester, NY'daki kayıt oturumları için paketlendi ve zamanında doğuya gitti

Hammets, Exodus ile son günlerini hatırlıyor. “Neden ara verdiğimizi hatırlayamıyorum, ama bu arurma sırasında bir tür bölünme oldu” diye hatırlıyor. “Başka nasıl koyacağımı bilmiyorum, ama farklı ilaçlar yapmaya başladık. Birdenbire, geri kalan adamlardan yabancılaşmış hissettim.”

Geçen ayın ilk provalarının 42. yıldönümünü Metallica üyesi olarak işaretlediğine dikkat çekiyor. “Metallica'yı ilk gördüğümde, kendime, 'Vay canına, bu adamlar harika, ama grupta benimle çok daha iyi olurlardı' diye düşündüm. “Bu, onları izlerken odanın arkasında otururken çok bilinçli bir düşünceydi.”

Birlikte, Metallica, yeraltı hissi olarak başlayan ancak gün batımı şeridinden çıkan daha ticari metalden daha kalıcı olduğu ortaya çıktı. Onlarca yıl sonra ve şimdi şimdiye kadarki en başarılı rock gruplarından biri olan Metallica, bu devrimci tarihi 2010 ve 2011 yıllarında bir dizi “Big 4” festivaliyle, Slayer, Megadeth ve Anthrax ile birlikte o orijinal hareketin dört önde gelen güçlerinden biri olarak kutladı.

“Collection” da Hammett ve Metallica ön adamı James Hetfield'ın o turdan diğer gitaristlerle poz verdiği bir grup portresi: Slayer's Kerry King, Megadeth'in Dave Mustaine ve Şarbon'dan Scott Ian.

Hammets, “Tüm gitaristlerimizin aynı sesi duyduk. Tüm gitaristler aynı yeni İngiliz ağır metal grupları dalgasına çekildiler-bu hiper-agresif, enerjik sese çekildi, çünkü kişiliklerimizin talep ettiği şey bu,” diye açıklıyor Hammets, İngiltere ağır metal ve punk kayalarının çift etkilerini çarpışan ortak hareketlerini açıklıyor. “Bu müziği yazmak ve kaydetmek ve yapmak için biraz ornery, biraz pasif-agresif, biraz disfonksiyonel, biraz yırtıcı olmalısınız. Bu yüzden ihtiyaç duyulduğunda doğru kişilik türlerinin ve doğru kişilik bozukluklarının çoğuydu.”

2023'te Metallica, o orijinal sesi modern bir alım alımına ulaşan bir albüm üçlemesinde üçüncüsü olan “72 Seasons” i yayınladı. Dünyanın dört bir yanındaki stadyumlarda yeni şarkıları çalırken, “Enter Sandman” ve “Kukla Ustası” gibi kariyer kilometre taşlarının yanı sıra Hammett'in elinde birçok gitar var. Ve “Greeny” her zaman orada.

“Hiçbirimiz bunun onlarca yıl boyunca geleceğin sesi olacağını düşündük” diyor Thrash hareketinden. “Hepimizin sadece aykırı olduğumuzu düşündük, oynamak istediğimiz müziği çalan ve bunu yapmak istediğimiz için küçük arkadaşlarımızın eğlenmesi. Ne olacağına dair hiçbir fikrimiz yoktu.”