Last Bookstore Studio City'nin büyük açılışı 14 Aralık'ta yapılacak

rookiemag

New member
Los Angeles şehir merkezindeki Last Bookstore'un yaratıcısı Josh Spencer, yakında açılacak olan Last Bookstore Studio City'nin boş raflarından bazılarına bakarken gülerek, “Son birkaç gecedir uyumakta zorluk çekmeye başladım” diyor.

Uzun süredir vaat edilen baskının sona ermesine rağmen, Spencer'ın depolarında bulunanların yarısı kadar, özenle seçilmiş yaklaşık 500.000 kitap, onun dördüncü mağazasına geliyor. Studio City lokasyonu, üyelik programına kayıtlı müşteriler için 12 Aralık'ta açılacak ve büyük açılış 14 Aralık'ta yapılacak.

49 yaşındaki Spencer, bu konumun tamamen şans eseri ortaya çıktığını kabul ediyor.

Proje yöneticisi Adrian Prospero Salı günü Studio City'deki Last Bookstore'da mağazanın açılışına hazırlanırken yürüyor.

(Genaro Molina / Los Angeles Times)

Metal Truva atlarını, büyük piramit mumları ve gerçek boyutlu bir tabloyu işaret ederek, “Yıllar önce eşim, özel ve ithal mobilyalar, çeşmeler ve botanik heykeller satan bir mağaza olan Designer Views'ta indirimdeki bir masayı görmemi istedi” diyor. bükülmüş sarmaşıklardan yapılmış bir motosiklet heykeli.

Spencer'ın karısı Jenna, Designers View'un Lankershim Bulvarı'ndaki alanının bir kısmını devren kiraya verdiğini gördü. Spencer 10.000 metrekarelik bir anlaşma yaptı ve bazı Designers View ürünlerini konsinye olarak satmayı kabul etti. “Burada raflar dışında her şey satılık” diyor.

Kitaplar ve büyük manzara dekorasyonları alışılmadık bir eşleşme gibi görünebilir, ancak beklenmedik tasarım her zaman Spencer'ın planlarının bir parçasıdır.

“Her zaman farklı bir şey istiyoruz” diyor. “Kendimizi tekrarlamayı sevmiyoruz. Bu wabi-sabi, minimal bir hava olacak. Hoparlörlerde rock müzikten çok doğa sesleri ve belki de bazı su çeşmeleri olacak.”

Los Angeles'taki ana mağazası şehir merkezindeki rönesansın bir parçası olan Josh Spencer, Last Bookstore'un Studio City ileri karakolunun müşteriler için alışılmadık bir deneyim yaratmaya yönelik başka bir girişim olacağını söylüyor.

Yıllarca eBay'de satıcı olarak çalıştıktan sonra Spencer, 2009'da küçük bir dükkan açma şansını yakaladı ve ardından 2011'de Fifth ve Spring caddelerindeki eski bir bankanın alt iki katında Last Bookstore'u açtı. Burası LA şehir merkezinin önemli bir parçası haline geldi. Rönesans'ın labirent gibi koridorları, hızla Instagram'da meşhur olan kitap tüneline ve kesik kitap deliğine akın eden insanlarla doluydu.

Mağaza “mutlaka görülmesi gerekenler” listelerine girdi ve “Kayıp Kız” gibi televizyon programlarının ve filmlerin çekim mekanı haline geldi, ancak Spencer giderek kendini şehir dışındaki iki depoda “tüm gün gelen kitapları” ayıklarken buldu. Bağışçılardan, mülk ve kütüphane satışlarından her gün”. İçini çekerek, “Minnettar olmadığımdan değil ama çok zaman alıyordu” diyor.

“Şehir merkezindeki mağazayı yarattım, harekete geçirdim, ancak denetlemek ve iki sentimi eklemek için orada olamadım, bu yüzden kontrolüm altında değilmiş gibi geliyor. Bana göre bu artık daha çok oradaki insanlara ve personele ait. Kendine ait bir hayatı var ve bu eşsiz bir onur. Bu muhteşem.”

Kısa bir süre Oregon'da yaşadıktan ve Bend'de bir mağaza açtıktan sonra Spencer, Güney Kaliforniya'ya döndü. 2021'de o ve Jenna, basılı kitaplara göz atma yeri olduğu kadar bir bitki cenneti olan Montrose'da Lost Books'u açtı.

Aile köklerinin bulunduğu Honolulu'daki Skull-Face Books & Vinyl'i 2022'de takip etti ancak yakın zamana kadar başka bir mağaza açma planı yoktu.

“Barnes & Noble yeni mağazalar açıyor ve BookTok satışları artırdı. Z kuşağının fiziksel medyaya sahip olma arzusu da bunun bir parçası” diyor ve pandemi sırasında iflas edeceğini düşündüğünü itiraf ediyor.

“Sonra eşimin aklına kitap demetlerinin derlenmesi fikri geldi” diyor. “En azından bildiğim kadarıyla bunu yapan ilk yerlerden biriydik ve bir veya iki hafta içinde bizi ayakta tutan 2.000 sipariş aldık.”

Studio City mağazası açılmaya hazırlanırken Jeremy Horton bir kutu kitap taşıyor.

Tekerlekli sandalyesiyle yeni mağazada dolaşan Spencer, işlerin nasıl yürüdüğünü görmek için dört yıllık bir alt kiralamaları olduğunu söylüyor, ama hırsları hakkında konuşmaktan heyecan duyduğu açıkça görülüyor.

Büyük pencereli küçük bir ofis ses geçirmez hale getirilerek kayıt/podcast stüdyosuna dönüştürülecek ve nadir kitaplar odası randevuyla açılacak. Otoparkın depolama, envanter tasnifi ve etkinlikler (bit pazarları ve 1 dolarlık satışlar gibi) ve belki de bir okuma bahçesi için kullanılacağını söylüyor.

“Ayrıca kartpostallar, broşürler, mektuplar, dergiler gibi çok sayıda efemera alıyoruz ve bunlardan 100 kutumuz var. Bunu burada ve şehir merkezinde satmayı düşünüyoruz. Bu gerçekten benzersiz ve eğlenceli bir şey.”

Spencer uzun vadede yayıncılığa geçmek istiyor ancak açılış günü yaklaştıkça mağazaya geri dönmek, okuyucularla buluşmak ve burada yaratılanların günlük bir parçası olmak için heyecanlanıyor.

“Kitap satmak zengin olmanın bir yolu değil. Onu gerçekten sevmeniz gerekiyor” diyor. “Çok çalışıyorsunuz ama buna değer çünkü insanlar kitapları seviyor. İsterseniz sonsuz yaratıcılık da sunar. Tek başına kitap satmak benim için sıkıcı olabilir ama bir alan, deneyim yaratmayı seviyorum.

Randy Herrera gelecek hafta açılmaya hazırlanmaya yardımcı oluyor.