Her şey çok göz korkutucu hissettiğinde büyük bir yaşam değişimi nasıl yapılır

rookiemag

New member
2012 yılında Cassidy Krug ilk ve son Olimpiyatlarında yarıştı. İki dalış koçu tarafından yetiştirilen Krug, yarışmayı hayal etmeye başladığında çocuk bezi içindeydi.

27 yaşında, Olimpiyat Bronz Madalyası'nda bir atış yaptı, ancak bunun yerine yedinci sıraya indi. Krug, üç yıldır düşündüğü bir şey olan emekli olmaya karar verdi. Ama şimdiye kadar tanıdığınız tek şey dalış olduğunda hayatta nasıl ilerlersiniz?

Raf Yardımı, araştırmacılar, düşünürler ve yazarlarla en son kitapları hakkında röportaj yaptığımız bir sağlıklı yaşam sütunudur – hepsi daha eksiksiz bir yaşam sürmeyi öğrenmek amacıyla.

Krug, dalış tutkusunu kurumsal bir kariyerle değiştirmeye çalıştı. Ancak yedi yıl sonra reklam ve marka stratejisinde, kendilerini kaybolmuş hissetti ve bir zamanlar sporu için hissettiği amaç ve motivasyon olmadan. Bundan sonra ne yapılacağına dair sonsuz seçeneklerden etkilenmişKrug yazdı ”Yeniden Yeniden Yürüyüş: Hayatın En Büyük Geçişlerinde Gezinme Kılavuzu. “

Times, Krug ile neden belirsizliğe karşı bu kadar dirençli olduğumuzu ve değişimle rahatlamak için hangi araçları kullanabileceğimizi söyledi.

Bu görüşme netlik açısından yoğunlaştırılmış ve düzenlenmiştir.

Geçişlerin neden hayatın önemli bir parçası olduğunu düşünüyorsunuz?

Geçişler hayatın önemli bir parçasıdır çünkü hayatın kaçınılmaz bir parçasıdır. Bruce Feiler adlı bir yazar, hayatımızda üç ila beş “cankurtaran” olduğunu tahmin ediyor – alışkanlıklarımızı, kimliklerimizi, topluluklarımızı ve amaç duygumuzu değiştiren büyük değişimler. Bu vardiyalar, dünyadaki değişim hızı hızlanıyormuş gibi hissettiriyor. Eski yollarımıza tutunmaya çalışmak yerine değişimi ne kadar çok kucaklayabilirsek, adapte olmak ve ilerlemek için o kadar kurulum olacağız.

“Bir geçiş sırasında, başarı tanımımızı değiştirmemiz gerekiyor,” diyor “Yeniden Yeniden Yenilenme: Hayatın En Büyük Geçişlerinde Gezinme Kılavuzu” yazarı Cassidy Krug.

(Natalie Fong)

Bu kitap için, değişen kariyerlerden hapishaneden ayrılmaya kadar her türlü yaşam geçişinden geçen insanlarla röportaj yaptınız. Bu geçişler hakkında evrensel gerçekler olarak ne buldunuz?

İki vardı: geçişler topluluk duygumuzu ortadan kaldırıyor ve bir geçiş sırasında başarı tanımımızı değiştirmemiz gerekiyor. Stanley – 20 yıl sonra hapishaneden ayrılan röportaj yaptığım adam – bana yaptığında, oradayken hissettiği arkadaşlık duygusunu kaybettiğini söyledi. Ayrıca daha önce bir aile ve istikrarlı bir iş yaşayarak başarıyı tanımladığını fark etti. Hapishaneden ayrıldığında, hapishanedeyken diğer insanların yaşamları üzerindeki etkisini dahil etmek için başarıyı yeniden tanımlaması gerekiyordu. Deneyimlerim aynı olmasa da, büyük bir topluluk kaybı ve dalıştan ayrılırken başarıyı yeniden tanımlama ihtiyacı hissettim.

Kitapta, insanlar olarak değişime dirençli olduğumuzu ve kesinliğe ihtiyaç duyduğumuzu yazıyorsunuz. Neden hayatımızın bu kadar kaçınılmaz bir kısmına bu kadar dirençliyiz ve bunu nasıl aşabiliriz?

Sık sık istikrar ihtiyacı ile değişim ve büyüme arzusu arasında tereddüt ederiz. Şu anda, bir toplum olarak, kesinlik beklentilerimiz giderek artan. Yirmi yıl önce, bir partnerle uyumluluğumu değerlendirebilecek hiçbir flört uygulaması ve akşam yemeği yemeyi seçtiğimi isteyip istemediğimi tahmin edebilecek Yelp incelemeleri yoktu. Şimdi üretken yapay zeka ile, yanlış bir güvenlik duygusu pazarlayan çok daha fazla yol var ve bence bu yollar, belirsiz olduğumuz kaçınılmaz anlar söz konusu olduğunda bize daha da fazla endişe veriyor. Kesinlikle bu ihtiyaçla savaşmanın bir yolu kendimizi zor ve belirsiz durumlara koymaktır. Belirsizlik içinde yaşama yeteneği bir kastır: bize kesinlik duygusu vermek için dışsal şeylere ne kadar güvenirsek, bu koltuk değerine sahip olmadığımızda o kadar az yetenekli ve o kadar endişeli hissediyoruz.

Kitapta, bir geçişin asla bitmediğini yazıyorsunuz. Bununla ne demek istiyorsun?

Geçişleri şöyle düşünürdüm Başlangıç, orta, son. Bunun yerine, psikologlar cümleleri kullanır içine geçmek, ilerlemek ve dışarı çıkmak Geçişleri tanımlamak için, nadiren net bir son nokta verdiklerini kabul eder. Kitapta yazdığım arkadaşım Nora, kanserden remisyona girdikten sonra ilerlemesini ve gelişmesini bekliyordu. Gerçekte, remisyonda, ancak hayatını ileriye doğru değiştirecek beyin sisi, yorgunluğu ve devam eden sağlık sorunları var. Zararlı ve yanlış beklenti, geçişlerin sona ermesidir. Çoğu zaman, gerçekte, önceki durumumuza geri dönmüyoruz ve bunun yerine geçişimiz geleceğimize dalgalanıyor – ancak bu dalgalanma değişimi devam eden büyüme ve ileri hareket anlamına geliyor.

Cassidy Krug'un “Yeniden Yenilenme: Hayatın En Büyük Geçişlerinde Gezinme Kılavuzu” nda, görüşmeciler bir kanserden kurtulandan yaralı sporculara, 20 yıl hapis cezasından sonra başlayan bir adama kadar uzanıyor.

(Cassidy Krug)

Bizim için önemli bir şey bıraktıktan sonra nasıl ilerleyebiliriz?

Ritüeller, geride bıraktığımız şeyi onurlandırmanın, bizi nasıl şekillendirdiğini anmak ve ondan dersleri gelişen kimliklerimize dahil etmenin harika bir yoludur. Tıpkı kayıp bir sevilen kişi için bir cenaze töreni yapmak gibi, insanlar hayatlarının farklı kısımlarını sona erdirmenin yaratıcı yollarını bulurlar. İnfertilite ile mücadele eden bir kadın, şeritlere sarılmış tamponlarla ve ilk dönemlerini ve menopoz hikayelerini anlatan kadınlarla birlikte bir menopoz partisi attı. [Author] William Bridges, değişimin bize olan bir şey olduğunu söyledi ve geçiş bu değişime nasıl tepki vermeyi seçtiğimizdir. Bence buna üçüncü bir adım var – bu geçişi nasıl yorumladığımız – ve ritüeller bunu bizi ileriye taşıyacak şekilde yapmamıza yardımcı olabilir.

Yaklaşan bir değişiklik düşüncesi ile felç olduklarında birinin ne yapmasını tavsiye edersiniz?

İlk olarak, birisinin bu korkuları fırsatlara döndürerek kaygılarını yeniden şekillendirmesini tavsiye ederim. “Bu işi terk etmekten korkuyorum çünkü ne olacağını bilmiyorum” “ayrılırsam benim için çok fazla fırsat olacak ve kendi geri alacağım.” İkincisi, küçük ve somut bir şeyle başlamak önemlidir. Yeni bir tutku bulma fikri felçtir, ancak kendinize neyle ilgilendiğinizi sormak ve ilginin çok daha yönetilebilir olduğunu keşfetme yönünde atabilirsiniz.

Büyük bir sıçrama yapmaya hazır olup olmadıklarından emin olmayan birine ne söylerdiniz?

Annie Duke adlı bir yazar “Quit” adlı bir kitap yazdı – içinde, bir kararın 50/50 olduğu zamana kadar, devam ederseniz muhtemelen yaklaşan mutluluğunuz için daha iyi olduğunu yazıyor. Grit'e karşı toplumsal bir önyargımız var ve her başarı öyküsü bir fikri olan ve daha sonra engellerin üstesinden gelen ve sonra başarılı olan birine benziyor. Hikayeler, kişinin seçmeden ve doğru yola yatırım yapmadan önce bıraktığı her şeyi dahil etmeyi unutur. Neredeyse olması gerektiği kadar sık bırakmıyoruz, bu yüzden bir şeyi bırakmayı düşünüyorsanız, yapın.

Artık kitabınızı yazmayı bitirdiğinize göre, tekrar bir geçiş döneminden geçiyorsunuz. Bu sefer bu konuda ne hissediyorsun?

Tüm geçişlerle ilişkili keder ve kayıp var. Karşılaştığım her geçişte kendime hatırlatmam gereken bir şey, sırada ne olduğunu bilmediğim bir dönem olacak ve bu normal. İşlerin sonsuza dek sürmesi gerekmiyor ve kendime zamansallığın korkudan ziyade getirdiği fırsata nefes almamı hatırlatmalıyım. Bence çoğumuz olasılıklardan bunalmışız – yapabileceğimiz birçok şey var, ama hangi yolu alacağımızı bilmiyoruz. Ben çok kesin hissettiğim bir projenin ardından ben ve içgüdüm, herhangi bir yönde bir adım atmadan önce bu kesinliğin bana tekrar vurmasını beklemek. Ama bunu yaparsam, sonsuza kadar bekliyor olacağım. Yapmam gereken, kendime sormak, “Ne hakkında merak ediyorum? Beni ne yönlendiriyor?” Ve sonra bunu keşfetmek için zaman ayırın – bu şekilde tutkumun ne olacağını anlayacağım.

(Maggie Chiang / The Times For)