Harry Potter HBCU'da mı? LaDarrion Williams genç yaştaki fantastik kitabı hakkında

rookiemag

New member
Rafta

Kökteki Kan

kaydeden LaDarrio Williams
Labirent Yolu: 432 sayfa, 21 Dolar

Sitemizde bağlantısı verilen kitapları satın alırsanız The Times, şu adresten komisyon kazanabilir: Bookshop.orgücretleri bağımsız kitapçıları destekleyen.

LaDarrion Williams'ın hayallerinin gerçeğe dönüşen hikayesi, küçük bir kasabadan toplanıp fantezisini gerçeğe dönüştürmek için Los Angeles'a taşınan, mücadele eden ve acı çeken, ancak zorluklara ve zorluklara meydan okuyan bir Hollywood çocuğunun fakirlikten zenginliğe giden filmini andırıyor. sonra bazıları.

Williams'ın durumunda başarı nihayet, üç kitaplık bir anlaşmadaki ilk romanı olan ve genç yetişkinlere yönelik fantastik bir destanda siyahi bir oğlanı merkeze alan bir seri olan “Kökteki Kan”la geldi; onun dilediği türden bir kurgu. çocukluğunda vardı.

Williams, küçük ama aynı zamanda küçük bir dünya olan Helena, Ala'da büyüdü. Yayıncılık dünyasının da pek bir faydası olmadı; “Alacakaranlık”, “Harry Potter” ve “Açlık Oyunları” serilerini silip süpürdü ama şöyle diyor: “Karakterlerle bağlantı kurdum çünkü bu hâlâ insani bir deneyim ama hiçbir şey hissetmedim.” bu hikayelerde görüldü. Ve eğer bana benzeyen biri oradaysa, ana beyaz karakterin hikayesini ileriye taşımak için bir kenara atılıyor ya da öldürülüyordu. Sonunda okuma aşkım bitti.”

Williams, Tennessee'deki küçük bir Hıristiyan üniversitesine giderken yazarlık ve tiyatro alanında çift ana dal yaptı, ancak “orada benim gibi insanlar için pek fazla fırsat yoktu – ben 1,80 3 inç, 250 kiloluk Siyah bir çocuktum ve Aldığım tek rol 'Big River'da köle olmaktı.”

Hayal kırıklığına uğradı, okulu bıraktı ve eve döndü. Ancak Taco Bell'in arabaya servis yaptığı bir yerde çalışmak onu kaybolmuş ve depresyona sokmuştu. Williams, güçlü Siyah rolleri olan oyunlar veya senaryolar yazmak istiyordu ancak evde herhangi bir ders veya başka bir rehberlik yoktu. UCLA gibi bir okula parasının yetmeyeceğini biliyordu, bu yüzden yazarlık dersi için müfredata baktı, kitapları satın aldı ve kendi kendine öğrendi.

“İlk pilot senaryomu yazdım ve insanlar TV yazarı olmak için Los Angeles'a taşınman gerektiğini söylüyor” diye anımsıyor. 9 Mayıs 2015'te maaş çeki doğrudan mevduat yoluyla geldiğinde Taco Bell'de kaba müşterilerle uğraşırken mahsur kaldı. “Daha önce hiç uçağa binmemiştim ama nasıl uçak bileti alacağımı araştırdım ve Güneybatı'dan tek yön 181 dolara bir bilet aldım. Üç valizi ve bir rüyayı topladım ve Los Angeles'a yeni taşındım”

Bir yandan Williams muazzam bir özgürlük hissetti. Öte yandan kültür şoku vardı ve hızla aklını kaçırdı. “Universal'da bir iş buldum, 'Ooh, bir film setinde çalışacağım' diye düşündüm, ama orası tema parkıydı ve çöpleri atıyordum” diyor alaycı bir kıkırdamayla. “Hayalim tam oradaydı ama milyonlarca kilometre uzaktaydı.”

Hâlâ bir TV yazarı olarak iş bulabileceğini düşünecek kadar saftı.

“Bunun Taco Bell'e başvurmak gibi bir şey olduğunu düşündüm; eşyalarını gönderiyorsun ve sonra işe alınıyorsun” diyor. “Kesinlikle alçakgönüllü oldum.”

Yine de yalnız ve hüsrana uğramış bir halde, yazmaya devam etti, yarışmalara senaryolar sundu, kısa filmleri finanse etmek ve kendi oyunlarını yapmak için Lyft ve Uber için çalıştı.

“Senaryolarıma bakacak bir menajer ya da kimse bulamadım ama çok açtım ve koşuşturmaya devam ettim” diyor, evi olmadığı zamanlarda bile, bütün gün etrafta dolaştığı arabada uyuyordu. “Filmlerimin ve oyunlarımın parasını ödemek için yapıyordum.”

Bir ara “Blood at the Root”un bir TV dizisine dönüştürülmesini umarak 25 dakikalık bir pilot bölümünü yazdı ve yapımcılığını üstlendi. Sosyal medyada sert tepki aldığını söylese de Hollywood bir kez daha aldırış etmedi.

Her ne kadar genç Siyah erkekler için roller içeren oyunlar yazma konusunda tutkulu olsa da “Kan” onun için farklı bir ilgi uyandırdı ve kendisini içinde görebileceği fantastik bir hikayenin özlemini duyduğu gençlik yıllarına geri getirdi. Bu duygu, George Floyd'un öldürülmesinin ardından 2020'de özellikle şiddetli hale geldi ve Amerika çapında yürüyüşlere ve protestolara yol açtı.

“Artık içimdeki ateş yeniden alevlendi” diye anımsıyor. Bunun üzerine Burbank'taki Barnes & Noble'a gitti ve tezgahtardan siyahi bir çocuğun başrolünü oynadığı ancak ırksal travma ya da polis vahşeti olmayan, okurlara kaçış sağlayabilecek bir genç kızlar fantastik kitabı istedi. Görevli onu YA bölümüne getirdi ve birlikte aradılar. “O bana baktı, ben de ona baktım ve 'Ah, gerçekten hiçbir şeyimiz yok' dedi.”

Bu, Williams'ta “haklı bir öfkeye” yol açtı ve ilk taslağı hazırlamak için kendisini 12 gün boyunca dairesine kilitledi. “Ana karakter Malik beni yalnız bırakmadı” diyor ve şöyle devam ediyor: “Rüyalarımda kitabımın kapağını gördüm.”

“Blood”, annesinin ölümünden bu yana on yıldır koruyucu aile yanında kalan 17 yaşındaki Malik'in hikayesini anlatıyor. Annesi saldırıya uğradığında 7 yaşındaydı ve sahip olduğunu bilmediği büyüyü kullanarak onu kurtarmak için başarısız oldu. Malik daha sonra üvey kardeşi Taye'yi kötü bir durumdan kurtarmak için güçlerini kullanır. Birlikte kaçarlar. (Malik'in deneyimleri ve kullandığı dil, genç yaştaki izleyici kitlesinin yaşlı kesimine doğru eğilirken, 12 yaşındaki iri gözlü Taye daha masum bir karakter sunuyor.) Malik, sahip olduğunu bilmediği bir büyükannesiyle tanışır ve büyükannesi, kaydolmak için nüfuzunu kullanır. Sihir yeteneği olan çocuklara yönelik bir HBCU olan Caiman Üniversitesi'ndeydi; aslında Hogwarts'ın siyahi üniversite versiyonuydu.

Williams, “Bu bir yetişkinliğe geçiş hikayesi” diyor ve ırksal travmayı veya polis şiddetini gündeme getirmeme planına sadık kaldığını ekliyor. Bunun yerine Malik'i Taye'e sarılırken ve sevgisini ifade ederken bulacaksınız. “Genç Siyah oğlanların birbirlerine karşı şefkatli olduklarını pek göremiyoruz ve bu çok güzel çünkü Malik çocukluğunda hiç bu tür bir şefkat görmemişti. Bu, şu anda 30'lu yaşlarımda öğrendiğim bir şey.

Başlangıçta Williams kendi kitabını yayınlamayı planladı ancak daha büyük bir izleyici kitlesi aramaya ikna edildi. Pek çok reddedilmenin ardından bir temsilci buldu. 19 Ocak 2023'te (her önemli tarihi hatırlıyor) başka bir “hayır” turundan sonra, Lyft'e doğru giderken, menajerinden bir yayın anlaşması yaptıklarına dair bir telefon aldı.

Willams, “Kitabın ana teması, dayanıklılığın büyüsünün kanda olduğu ve o büyünün içimde olduğuydu” diyor Willams, onu bulmak için Los Angeles'a gelmesi gerektiğini ekliyor. “Eve geri dönemezdim. Çok depresyondaydım. Hatta artık var olmak istemediğim bir noktaya geldim çünkü sanatsal ve yaratıcı olarak kendimi beslemiyordum.”

Sözleşmeyi imzalamadan önce Williams'ın bir talebi vardı. Williams, “Tartışmasız tek düşüncem, kapakta siyahi bir çocuğun olmasıydı” diyor. “Alabama, Mississippi veya Kentucky'deki genç Siyah oğlanların o kitapçıya girip o kapağı görmelerini ve 'Hey, bu çocuk bana benziyor' demelerini istiyorum.”

Bunu rafta görmekten heyecan duyanlar yalnızca onlar olmayacak. “Burbank'taki Barnes & Noble'a geri döneceğim” diyor. “O gün kitapçıda fotoğrafımı çektim ama depresyondaydım ve kendimi gülümsemeye zorluyordum. Şimdi kitabımla fotoğrafımı çekmek için oraya gidiyorum.”