Eski yönetici Alan Niven'den Guns N 'Roses hakkında vahşi hikayeler

rookiemag

New member
Rafta

Sound N 'Fury: Rock N' Roll Hikayeleri

Alan Niven tarafından
ECW Basın: 240 sayfa, 23 $
Sitemizde bağlantılı kitaplar satın alırsanız, Times bir komisyon kazanabilir Bookshop.orgücretleri bağımsız kitapçıları destekleyen.

Guns n 'Roses'in yöneticisi, grubun tartışmalı en parlak günlerinde Alan Niven'in renkli hikayeler sıkıntısı yok.

LAPD getiren Axl, Batı Hollywood kınamaktan yükseldi ve onu doğrudan sahneye getirdi, böylece Guns n 'Roses La Coliseum'daki Rolling Stones için açıldı.

Slash, senaryodan çıkıyor ve bir joyride için bir Winnebago alıyor – ve daha sonra acele saat trafiğinde duruyor ve bir şişe Jack Daniels'ı markalıyor – “Ormana Hoş Geldiniz” müzik videosunu çekiyor.

Gitarist Izzy Stradlin, Niven'in ondan almak ve New Orleans'a kısık bir yolculuk sırasında kendi ayakkabısında saklanması gerektiği 750.000 dolarlık bir kasiyer çekini taşıyor.

Düşünceli bir zoom sohbetine yaklaşık 15 dakika kala, Garnous Niven kendi başına bir soru soruyor: “Neden silahları n 'roses yönetiyordum?”

Açıkladığı şey göz önüne alındığında ki iyi bir soru.

Grubun eski yönetim firmasının gruptan “yeterince hızlı kurtulamayacağını” belirterek “Başka kimse bunu yapmaz” diyor. “Kimse onlarla başa çıkmaz. Kelimenin tam anlamıyla, namlunun dibi değildim sevgilim – ben altında Namlu. Çaresizlikti. ”

Durumda: İlk Guns N 'Roses Band Toplantısı. Evin içine doğru yolda Niven, kırık bir tuvaletten geçti ve “daha iyi bilinen striptizcilerden biri [the] Gün batımı şeridi. ” Stradlin ve Slash, toplantı başladıktan sonra Stradlin masada başını salladı ve büyük bir evcil hayvan python'a “küçük bir beyaz tavşan” ile beslendi.

“Ve orada oturuyorum, 'Serin tutun. Bu bir test olabilir. Sadece onunla git ve üstesinden gel.' Ama bu benim ilk GNR toplantımdı. ”

Bu tür kurgudan yabancı fıkralar, Niven'in çılgınca eğlenceli (ve bazen çene bırakan) yeni kitabı “Sound n 'Fury: Rock n' Roll Stories” adlı kitabına hükmetiyor. Acımasız dürüstlük ve canlı görüntülerle, grubun 1987 ilk çıkışından önce ve sonra “Yıkım İştahı” nı bozan silahların zorluklarını anlatıyor. Bunlar arasında sıradan iş konuları (bütçede müzik videoları çekmek gibi) ve Rose'un mercurial ruh hallerinde gezinmek ve grup üyelerinin uluslararası uçuşlarda ilaç almamasını sağlamak gibi daha stresli anlar yer alıyor.

Ancak “Sound n 'Fury” aynı zamanda Niven'in baş şarkıcısı Jack Russell'ın ciddi bağımlılıkla kendi mücadeleleri olan bluesy hard rock grubu Great White'ı yönetme zamanına da odaklanıyor. Dolmayı karmaşıklaştırmak için Niven, grubun “Rock Me” ve “Kırık Aşk” hitleri de dahil olmak üzere düzinelerce şarkıyı da üretti ve birlikte yazdı.

Niven, içeriden dedikoduların hoş parçalarını bu zorlu anlara karıştırıyor: Kötü Davranış İçin Ateşleme Gelecek Süperstar Yönetmeni Michael Bay, Great White'ın “Call It Rock 'N' Roll” müzik videosunu filme alıyor; Berlin'in Terri Nunn, Başkan Reagan'ı somalı bir mesajla 8 x 10 fotoğraf gönderdi; Ozzy Osbourne, Sharon Osbourne'un arkasındaki bir uçakta içkiler alıyor.

Ve Cardinal Black'ten gitarist Chris Buck için son savunuculuğu da dahil olmak üzere, umut verici sanatçıları şampiyona yönelik hayat boyu tutkusu da ortaya çıkıyor.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Niven, insanların ondan “onlarca yıl” bir kitap yazmasını istediğini söylüyor (“Birisi bana her sorduğunda 1 dolar olsaydı, İskoçya'da bir kalede yaşayacağım”). Rock 'n' roll kitaplarını küçümsemesi nedeniyle direndi: “Bana göre, hepsinin aynı hikaye yayı var ve sadece isimler değişiyor.”

Bir dergi editörü ona o kadar büyük bir iltifat ödedi ki, sonunda bir tane yazmaya mecbur hissetti.

“Keşke senin gibi yazabilseydim 'dedi. “Bunu söylediğinde, sallayamadığım için bana bir yükümlülük koydu. Şimdi bu konuda zeki olmak ve 'Eh, rock'tan nefret ediyorsun' n 'roll kitaplarından, peki ne yapacaksın?' “

Niven'in çözümü, “her zamanki sıkıcı, kronolojik tarih” ve “ses n 'Fury” i daha çok bir vinyet koleksiyonu gibi, hepsi her zamanki kuru mizah anlayışı ve ustura keskin zekası ile anlattı.

“Hikayeleri yeterince iyi anlatırsanız, aydınlatıcı olabilirler” diyor. “Bunu bir kitap yaptığımdan daha fazla bir kayıt olarak gördüm. Ve umarım birisinin kaydın başında iğneyi düşüreceğini ve bitene kadar kayıtla kalacağını umuyorsunuz.

“Benim için diyalog anahtardı – ve neyse ki hepsi benden daha fazla f -” diye ekliyor. “Yani diyalog hafızam oldukça iyi.… Orada yaşadığım sürece kendilerini basılan bazı diyalog değişimleri var.”

“Sound n 'Fury” de çok fazla mürekkep alamayan sanatçılardan biri, hedonistik rock' n 'roll davranışı Mötley Crüe ile bilinen başka bir grup.

Alan Niven, “İnsanların hala 30 yıl önce olan şeyler hakkında söylediklerinizle ilgilenmeleri neredeyse hayal edilemez” diyor.

(ECW Press)

Niven, grubun 1981 ilk çıkışının “Love For Love” ın bağımsız sürümünün dağılımını teşvik etti ve kolaylaştırdı ve Mötley Crüe'yi Elektra Records ile bağlamaya yardımcı oldu. Kitapta ya da grupla ilgili konuşmalarda kelimeleri kırmıyor, “Mötley Crüe'nin ilerlemesinde oynadığım küçük rol hakkında çok kararsız hissettiğini çünkü kim olduklarını biliyorum. Çeşitli insanlara ne yaptıklarını biliyorum. Bazı sayıda kadına nasıl davrandıklarını biliyorum. Ve buna katkıda bulunmaktan gurur duymuyorum.

“Ve bunun üzerine, birinin geri dönmesi ve müzik olarak ürettikleri şey açısından 'ürettikleri ince bir katalog' demesi gerekiyor,” diye devam ediyor. “Orada pek bir şey yok ve kesinlikle herhangi bir şekilde, şekil veya formda entelektüel veya ruhsal olarak aydınlatıcı değil. Onlar acımasız şovmenler ve hepsi bu.”

Yine de Niven, “Sound n 'Fury” e yaptığı hikayeleri dahil etmekten çekinmediğini ve açıklama ile gazeteci Mick Wall ile yaptığı bir konuşmayı not ettiğini söylüyor.

“Geçen gün bana 'Yazarlar Kulübüne hoş geldiniz' diyerek bir e -posta gönderdi. “Ve ben gidiyorum, 'Evet, doğru. Tüm hayatın boyunca yapıyorsun. Ben sadece hevesli bir amatörüm.' Ve dedi ki, 'Kulübe hoş geldiniz – ve bu arada lanetlendi.' 'Dedi.

Niven bunun ne anlama geldiğini düşündü. “Kafamda küçük bir ampul devam etti ve gittim, 'Ah, evet, lanet gerçektir', çünkü birçok insan gerçeği duymak istemiyor ve gerçekte ne olduğunu duymak istemiyor.

“Axl kültünde mutlu olmayacak insanlar var. Mutlu olmayacak bir ya da iki kişi daha olacak, ancak gerçeği olmadığı sürece hiçbir şeyi kaydetmenin bir anlamı yok.”

Niven, kitabın bittiğinde, belgelediğine dair şaşırtıcı bir fikir veya yeni bakış açıları kazanmadığını söylüyor.

“İnsanların hala 30 yıl önce olan şeyler hakkında söylediklerinizle ilgilenmeleri neredeyse hayal edilemez” diyor. “O günlerde hiç röportaj yapmazdım. Ama bu noktada, sadece zarif olurdu ve cevap vermemesi kötü davranışları sıralayacaktı.

“Bazen insanlar gider, 'Oh, o acı,'” diye devam ediyor Niven. “Hayır, değilim. Kitabın acı olarak çıktığını sanmıyorum. Çoğu zaman o zaman boyunca geçmenin bir ayrıcalık olduğunu söyledim çünkü hayatımı kendime söyleyerek harcamak zorunda kalmadım, 'Başarılı bir gruba sahip olmanın nasıl olacağını merak ediyorum.' İlk elden öğrendim. ”

Niven, yönetimin kendisine bir işten daha fazlası olduğunu sıkıca vurgular.

“Bu benim yaşam tarzımdı” diyor. “Yönetime giren ve bunun kahvenizi aldıktan sonra sabahın yaklaşık 10'unda başlayan bir iş olduğunu düşünen insanlar ve daha sonra altıda kontrol ediyorsunuz, gerçek yöneticiler değiller.

“Doğru nedenlerle yönetimde değiller” diye ekliyor. “Rock 'n' Roll f – hayatın bir yolu. 7/24, 365. Ve bu benim yaklaşımımdı.”