Adam Nimoy bağımlılık ve ünlü babası Leonard hakkında

rookiemag

New member
Sivri kulakları çıktığında bile Leonard Nimoy duygularını ifade etmekte zorlanıyordu. Son derece bastırılmış, yüksek işlevli bir alkolik olan Nimoy, Adam Nimoy'un yeni anı kitabı “The Most Human: Reconciling With My Father”da yazdığı gibi, “Star Trek”teki Spock karakteriyle, kendisine tapan küçük oğluyla olduğundan daha iyi bir bağ kuruyor. Leonard Nimoy'du.”

30 yıl boyunca her gün esrar içen Leonard ve daha sonra Adam, 12 adımlı programlara girip temizlenene kadar, sonunda birbirlerine doğru geçici bir yol bulmuşlardı. Ancak Adam Nimoy, 2016 tarihli “For the Love of Spock” adlı belgeseli de dahil olmak üzere babasını ve çalışmalarını kutlamayı hiç bırakmadı.

Cumartesi günü Nimoy, Beverly Hills Güzel Sanatlar Tiyatrosu'nda düzenlenecek “Süper 70mm Star Trek 60. Yıldönümü Serisi”nde belgeselini sunacak ve ardından yönetmen Nicholas Meyer ile “Star Trek II: Kahn'ın Gazabı” konusunu tartışacak. . Daha sonra, Yahudi toplum merkezleri ve tapınaklarındaki birçok durak da dahil olmak üzere, “En İnsan”ı tanıtmak için 20'den fazla şehri kapsayan bir tura geri dönüyor, “çünkü Leonard Nimoy'da ve hikayemizde tam bir Yahudi unsuru var” dedi Adam Nimoy yakın zamanda bir konuşma sırasında. Los Angeles'taki evinden kitap ve babası hakkında video.

Bu röportaj uzunluk ve netlik açısından düzenlendi.

Belgeselinizi tutkulu hayranlardan oluşan bir izleyici kitlesine yeniden sunmayı sabırsızlıkla bekliyor musunuz?

Kitabımın tanıtımını yapmak için etrafta dolaşırken, Leonard'a karşı hâlâ ne kadar sevgi ve bağlılığın olduğunu görünce hayrete düşüyorum. “Star Trek”te o kadar çok film çekildi ki, benim filmim sadece küçük bir bölüm. Ben sadece babamı ve onun hayatta başardıklarını, Boston'dan Hollywood'a fakir bir çocuk olarak gelip tüm dünyada milyonlarca insanı etkileyecek bir buluşa imza atmasını onurlandırıyorum.

Kitabın başlığı babanıza odaklanıyor, ancak kitap büyük ölçüde iyileşmeniz, çocuklarınızla olan ilişkiniz ve Martha ile ikinci evliliğinizde bulduğunuz aşk hakkındadır. Nasıl gelişti?

Orijinal planım iyileşme ve ailem hakkında yazmaktı çünkü filmde babam hakkında yazmıştım ve onunla olan ilişkimden bahsetmiştim ve belki de bundan uzaklaşmanın zamanının geldiğini düşündüm.

Çocuklarım her zaman şunu söylüyor: “Sen kendi kendisinin adamısın. Leonard ve 'Star Trek' yeter artık.” Yine de beni her zaman onu ve anısını kutlamak için çağırıyorlar. Oğlum bir gece kulübünde davul çalıyordu ve Jeff Goldblum onunla davul çalması hakkında konuşmak için yanına geldi ve Jonah ona şöyle dedi: “Sen büyükbabamla 'Invasion of the Body Snatchers'ta çalıştın ve onlar onun hakkında konuştular. Kızım da Leonard'ın mirasının her yerde olduğu Paramount'ta çalışıyor.

Adam Nomoy'un yazdığı “En İnsani: Babam Leonard Nimoy ile Uzlaşmak”.

(Chicago İnceleme Basını)

Ben de biraz direndim ama odadaki fildi. İyileşmem hakkında ve annem, eski karım ve çocuklarımla ilgili yazıyordum, ancak tüm kırgınlığımın büyükbabası ve iyileşmemin en büyük kısmı şuydu: “Babamla nasıl başa çıkacağım?”

20 yıldır ayığım. Hala 12 adımlı toplantılarda babamın hikayesini paylaşıyorum – anonim olarak, bu insanlar benim Leonard Nimoy'un oğlu olduğumu bilmiyorlar – ve bu, kendi ebeveynleriyle sorun yaşayan insanlarda yankı uyandırıyor. Birisiyle uzlaşmaya çalışmak için ilham aldıklarını söylemek için yanıma geldiler. Böylece ilk kitabımda ve belgeselimde babamla bu konulara değinirken ilişkimizi çok daha derinlemesine incelemeye karar verdim.

Bu kitabın insanların babanıza bakış açısını ve Spock'la olan bağlarını değiştireceğini düşünüyor musunuz?

Hâlâ babama ve karaktere bağlıyım ve bu konuda çok dikkatli olmaya çalışıyorum. Onun hakkında yazarken, kendi ebeveynleri ve onların modelliği nedeniyle ona çok fazla hareket alanı tanıyorum. Buraya geldiklerinde Amerika hakkında hiçbir şey bilmeyen Ukraynalı mülteciler. Babama büyük bir şans verdim çünkü hayatta kalma konusunda çaresizdi. Los Angeles'a geldiğinde hiçbir desteği yoktu; sadece hayatta kalmakla ilgiliydi. Bu yüzden aileye dikkat etmiyordu. Onun başardıklarından her zaman gurur duyuyorum ve sadece çok karmaşık bir adama başka bir boyut katmaya çalışıyorum.

Kusurludur, bir insandır ve kendine has zaafları vardır, ancak insanlara ona derinlemesine bir bakış sunmak, yaşadıklarına dair onlara daha fazla empati duygusu verebilir. Kitabı yazdıktan sonra babamın üstesinden geldiği aşılmaz zorluklar nedeniyle onunla daha fazla empati kurdum.

Babamdan farklı bir yapıya sahibim. Kariyerimi sürdürürken bile aile benim için daha öncelikliydi. Ama hayatta kalmak, kendi kendini yetiştirmiş bir adam olmak konusunda çaresiz değildim. Bu yüzden “Başarılı olmak istiyorum ama ailem de benim için önemli” demek benim için daha kolay oldu.

Annemle babamdan mali destek ve destek aldım; annem tüm bunların içindeki isimsiz kahramandı çünkü o sevgi dolu, duyarlı ve destekleyiciydi; babamın olmadığı her şeydi.

Bu aslında ben 10 yaşımdayken “Star Trek”in yayına girmesi fikrine dayanıyor; ama babam 10 yaşındayken kışın ortasında Boston Common'da gazete satıyordu.

Leonard Nimoy, soldan sağa, oğlu Adam, ilk eşi Sandi ve kızı Julie ile birlikte.

(Adam Nimoy)

Onun William Shatner ile gergin bir durumdan son derece yakın bir hale gelen ama sonra tekrar bozulan karmaşık ilişkisi hakkında yazıyorsunuz. Kitap üzerinde çalışırken Shatner'a bunu sordunuz mu?

Shatner'ın bakış açısını biliyorum, Bill Leonard'ı seviyor, nokta, ben de Leonard'ı seviyorum. Ama Leonard'ı sevmek çok karmaşık. Bill'in de kendi zaafları var.

Bütün tarihi biliyorum çünkü babam konu açıldığında kendine hakim olamıyordu; bana duanın tamamını verdi ve ben bütün cesetlerin nereye gömüldüğünü biliyorum. İlişkide o kadar çok hayal kırıklığı ve zorluk vardı ki, bu bir mucizeydi. [had] Bu sevgi dolu ilişki birkaç yıldır devam ediyor. Bu kutlanmalı ve odaklanılması gereken yer burasıdır.

İşin aslı şu ki, kamera açıldığında bu adamlar birlikte harika görünüyorlar. Popüler kültür tarihindeki en büyük dinamik ikililerden biridir, dönem.

Babam Jeff Hunter'la çalışırken sorun yaşadı [who played Captain Pike in the 1964 “Star Trek” TV pilot] çünkü Jeff çok içselleştirilmiş bir aktördü. Ama Bill, Douglas Fairbanks'e benziyor; gösterişi ve yaşam sevgisi var ve o orada, bu yüzden babam karakterini içselleştirmeye gerçekten odaklanabilir. Kirk rolünde Bill olmasaydı Spock'ımız olmazdı.

Kitabınız, 2012'de ölen ikinci eşiniz Martha'ya duyduğunuz derin sevgiyi ayrıntılarıyla kutluyor. Daha sonra “Deep Space Nine”da Jadzia Dax'ı canlandıran Terry Farrell'la kısa bir evliliğiniz oldu ama kitapta bundan bahsetmiyorsunuz. Tümü. Neden?

İşe yaramadı ve oraya gitmeme gerek yoktu. Şu anda onu yalnız bırakarak Terry'yi ve sahip olduklarımızı onurlandırmak istedim.

Leonard ve Adam Nimoy. Adam Nimoy, “Leonard'ı sevmek çok karmaşık” dedi.

(Adam Nimoy'un kişisel koleksiyonu)

Yaşadığınız yerler, takıldığınız mahalleler, iyileşmek için gittiğiniz yerler ve sinagoglarınız hakkında çok şey yazıyorsunuz. Los Angeles sizi ne kadar şekillendirdi?

Şehir seni şekillendiriyor. Bu kaçınılmazdır. Boston sokaklarında büyüyen babam, onu sert ve kararlı olacak, hayır kabul etmeyecek ve ne olursa olsun başarılı olacak bir adam olarak şekillendirdi. Bu, babamla yaşadığım sorunun bir parçası; Los Angeles'ta tamamen farklı bir ortamımız var. Çok daha rahat. Güneşli Güney Kaliforniya'mız var, kumsalımız var.

Kitabın büyük bir kısmı iyileşmeyle ilgili. Beni etkileyen şey, öğrendiklerinizin çoğunun muhtemelen çocukken başlayarak hepimizin öğrenmesi gereken şeyler gibi görünmesi: Savunma tepkilerini durdurmak için “İkinci düşüncemden ve ilk eylemimden ben sorumluyum” ve “BEKLE” kısaltması ” Neden Konuşuyorum?”

İyileşmek için bağımlı ya da alkolik olmanıza gerek yok; herkes bir şeylerin üstesinden geliyor ve bunlar sadece hayatın şartlarıyla hayatla başa çıkmanın araçları. Bu benim duygusal iyileşmemin büyük bir parçası. “Biri düğmelerinize bastığında, hiçbir şey söylemeyin ve zihninizin kontrolden çıktıktan sonra sakinleşmesine izin verin” şeklinde pek çok mantra vardır.

Başlangıçta, iyileşmesinin bir parçası olarak seni asla düzeltmediği için babana kızgındın. İyileşmeye geçtiğinizde, onu telafi ettiniz ve bu da ilişkinizi önemli ölçüde iyileştirdi. Hala onun sizin için bunu yapabilmesini dileyen bir yanınız var mı?

O kuşaktan onun gibi adamların geriye dönüp bakıp “Ah, bir özür dilemeye ihtiyacım var” demelerine imkan yok. Çok bunaltıcı. Halıyı kaldırıp altına bakamıyorlar. Bu onları mahvederdi. Babama yanıldığını kanıtlamaya çalışmaktan vazgeçtiğimde her şey yoluna girdi.

Ve gerçekten de Martha hastalandığında benim için ortaya çıktı. Daha ne isteyebilirsin?